Ajankohtaista

01.1.2023 Positiivinen liiketulos 2022 pitkän T&K-vaiheen jälkeen
03.11.2022 2022: seurattavien kiinteistöjen määrässä yli 200% vuotuinen kasvu
24.3.2022 Kiinteistömittaus Oy on liittynyt Helsingin seudun kauppakamarin jäseneksi
28.12.2021 Kiinteistömittaus Oy käyttää uusinta saatavilla olevaa tiedonsiirron tekniikkaa
10.6.2021 Suomalaista palvelua - Avainlippu merkin käyttöoikeus
20.3.2021 Sneak preview: uusi logo?
24.2.2021 Havaintoja vuototilanteista
09.2.2021 Uutisartikkeli Alma Median Tietoviikko -lehden ('Tivi') helmikuun 2021 numerossa
12.11.2020 Seppo Adamsson ja Ohto Järvinen aloittivat myynnissä 1.7.2020
12.3.2020 Lyhyt esittely Kiinteistömittaus Oy:n asiakasportaaliin

Positiivinen liiketulos 2022 pitkän T&K-vaiheen jälkeen

Vuoden 2022 liiketulos oli 9 % liikevaihdosta. T&K-vaiheen rahoittamisesta aiheutuvien rahoituskulujen jälkeenkin tulos oli 4 % positiivinen.

Liikevaihto kasvoi noin 220 %, ollen vuonna 2022 noin 40 000 euroa.

Kannattava liiketoiminta antaa hyvät lähtökohdat asiakkaiden palvelemiseen jatkossakin. Tiedämme nyt että tuotteemme on markkinarelevantti – ennakoimme kannattavaa 70-90% kasvua vuodelle 2023. Kasvu on tässä vaiheessa tärkeää, koska suurempi liikevaihto auttaa turvaamaan palvelujen jatkuvuuden asiakkaille.

Kiinteistömittaus Oy käyttää uusinta saatavilla olevaa tiedonsiirron tekniikkaa

Vesimittarin optisessa luennassa kamera lähettää vesimittarin valokuvan toimittajan konenäkö-palveluun. Valokuvan siirtämiseen käytetään kameraan integroitua modeemia. Kiinteistömittaus Oy:n käyttämä modeemi - SIMCOM8020 - on käytännössä uusinta vuonna 2022 saatavilla olevaa tiedonsiirron tekniikkaa hyödyntävä ns. NB IoT -modeemi. Kyseiset modeemit osaavat käyttää useita taajuuksia datan lähetyksessä. Käyttämällä matalaa taajuutta varmistetaan tiedonsiirto  kellaritiloista.

Kiinteistömittaus Oy ostaa modeemit maailman suurimmalta modeemien valmistajalta ( SimTech Group Ltd ). Kyseinen ryhmä osti Kiinteistömittaus Oy:n aiemmin käyttämän modeemin valmistajan sveitsiläisen U-Bloxin vuonna 2017.

Suomalaista palvelua - Avainlippu merkin käyttöoikeus

Kiinteistömittaus Oy on saanut Suomalaisen Työn Liitolta 8.6.2021 luvan käyttää Avainlippu -merkkiä. Merkin avulla Kiinteistömittaus Oy korostaa tuottamansa palvelun korkeaa kotimaisuuden astetta. Kuulumalla Suomalaisen Työn Liittoon haluamme osoittaa kotimaisen tuotannon ja paikallisen työllistämisen tärkeyttä meidän kaikkien hyvinvoinnissa.

Avainlippu

Havaintoja vuototilanteista

Viimeaikaiset vesivuotoihin liittyvät asiakaskeskustelut voi summata alla esitetysti. Tarvittaessa yrittäjä antaa näistä lisätietoja ja asiakkaiden referenssiyhteystietoja.

  • 2 kpl suuria jatkuvia yökulutuksia, jotka luultavasti selittyvät joidenkin asukkaiden tavalla valuttaa yöllä vettä lavuaariin. Toisessa tapauksessa yöllinen huoltopartio kuunteli lopulta - asuntolaputusten ja vesikalustekierrosten jälkeen - putkilinjoja ja paikansi 'vuodon' kahden asunnon tarkkuudella. Valitettavasti putkinousut menivät huoneistojen sisällä ylös kerroksiin jolloin tarkempi paikannus ei ollut mahdollista. Toisessa tapauksessa yöpartiota ei käytetty vaan huoneistot laputettiin. Aamuöinen kulutus oli ensin mainitussa kohteessa 250-300 litraa/h ja toisessa 400 litraa/h. Asuntojen lukumäärään nähden normaali kulutus olisi ollut vajaa 100 ja jälkimmäisessä noin 150 litraa/h. Ensimmäisessä kohteessa mittari pysähtyi päivisin, mutta ei milloinkaan öisin. Tästäkin päättelimme että kyse ei ollut normaalista pohjavuodosta.
  • Yksi auki unohtunut vesihana koulurakennuksessa.
  • Yksi rikkoutunut tieteellinen mittalaite, jonka liitos vuoti reilusti tiskialtaaseen ja vain pieniä roiskeita lattialle.
  • 59 asunnon kerrostalokohde, josta löytyi vesikalustekierroksen aikana kuusi vuotavaa vessanpönttöä, joista neljä vuoti reilusti. Tämä kohde on ensimmäinen ylempänä mainituista suuren vuodon kohteista, kun yökulutuksen syytä etsittiin aluksi vesikalustekierroksella.
  • 60 asunnon kerrostalokohde, jossa ylimääräistä kulutusta 26-30 litraa/tunti. Vastaa esimerkiksi yhtä vuotavaa vessanpönttöä. Seurataan, mutta ei toimenpiteitä tässä vaiheessa.
  • Yksi vuotanut vessanpönttö urheilutilan pukuhuoneessa.
  • Vuoto koulurakennuksessa, vuoto 6 litraa ja 3 desilitraa tunnissa.

Muita aiempia tapauksia yhteenlaskemalla arvioimme että 20-25% kohteista vuotaa tai on vuotanut jollakin tavalla sinä aikana kun olemme niitä tarkkailleet.

Uutisartikkeli Alma Median Tietoviikko -lehden ('Tivi') helmikuun 2021 numerossa

Tivi-lehti julkaisi Kiinteistömittaus Oy:sta aukeaman mittaisen uutisartikkelin helmikuun (2021) numerossaan. Lehti taustoitti yrityksen syntyä ja toi esiin asioita joihin yrityksen rakentamat konenäkökamerat ja tuottamat palvelut perustuvat. Keskeisinä mahdollistavina asioina mainittiin konenäön osaaminen ja pilvipohjaisten ratkaisujen hyvä soveltuvuus tällaiselle palvelulle. Lisäksi erikseen todettiin modernien palvelujen kustannustehokkuus.

Artikkelin kuvitus toteutettiin studion sijaan asiakkaan lämmönjakohuoneessa Espoon Soukassa.

Kiitämme Alma-Median toimituksen syvää teknistä osaamista ja valokuvaajan tinkimätöntä otetta - em. lämmönjakohuoneen lattialla maatessaankin.

Anna signaali niin lähetämme kopion artikkelista.

Seppo Adamsson ja Ohto Järvinen aloittivat myynnissä 1.7.2020

Seppo Adamsson aloitti yhtiössä 1.7.2020 roolina myynti, pk-seutu.

Sepolla on pitkä työura takanaan tekniikan, tietotekniikan ja varainhankinnan eri tehtävissä. Vapaa-ajalla Seppo harrastaa voimannostoa SM-tasolla ja pyörittää karting-tallia, myös SM-tasolla.

Tervetuloa Seppo!

Ohto Järvinen aloitti yhtiössä 4.1.2021 roolina myynti ja asiakkuudet, muu Suomi.

Ohto on tehnyt pitkän työuran myynnin, tekniikan ja asiakaspalvelun eri rooleissa, viimeisinpänä työnjohtajana Rinta-Joupilla Porissa 10 vuotta. Ohto on vapaa-ajalla innokas kiinteistöjen remonttimies ja hänellä on kiinteistötoimialaan liittyen myös kunnossapitäjän ammattitutkinto.

Tervetuloa mukaan Ohto!