Havaintoja vuototilanteista

Viimeaikaiset vesivuotoihin liittyvät asiakaskeskustelut voi summata alla esitetysti. Tarvittaessa yrittäjä antaa näistä lisätietoja ja asiakkaiden referenssiyhteystietoja.

  • 2 kpl suuria jatkuvia yökulutuksia, jotka luultavasti selittyvät joidenkin asukkaiden tavalla valuttaa yöllä vettä lavuaariin. Toisessa tapauksessa yöllinen huoltopartio kuunteli lopulta - asuntolaputusten ja vesikalustekierrosten jälkeen - putkilinjoja ja paikansi 'vuodon' kahden asunnon tarkkuudella. Valitettavasti putkinousut menivät huoneistojen sisällä ylös kerroksiin jolloin tarkempi paikannus ei ollut mahdollista. Toisessa tapauksessa yöpartiota ei käytetty vaan huoneistot laputettiin. Aamuöinen kulutus oli ensin mainitussa kohteessa 250-300 litraa/h ja toisessa 400 litraa/h. Asuntojen lukumäärään nähden normaali kulutus olisi ollut vajaa 100 ja jälkimmäisessä noin 150 litraa/h. Ensimmäisessä kohteessa mittari pysähtyi päivisin, mutta ei milloinkaan öisin. Tästäkin päättelimme että kyse ei ollut normaalista pohjavuodosta.
  • Yksi auki unohtunut vesihana koulurakennuksessa.
  • Yksi rikkoutunut tieteellinen mittalaite, jonka liitos vuoti reilusti tiskialtaaseen ja vain pieniä roiskeita lattialle.
  • 59 asunnon kerrostalokohde, josta löytyi vesikalustekierroksen aikana kuusi vuotavaa vessanpönttöä, joista neljä vuoti reilusti. Tämä kohde on ensimmäinen ylempänä mainituista suuren vuodon kohteista, kun yökulutuksen syytä etsittiin aluksi vesikalustekierroksella.
  • 60 asunnon kerrostalokohde, jossa ylimääräistä kulutusta 26-30 litraa/tunti. Vastaa esimerkiksi yhtä vuotavaa vessanpönttöä. Seurataan, mutta ei toimenpiteitä tässä vaiheessa.
  • Yksi vuotanut vessanpönttö urheilutilan pukuhuoneessa.
  • Vuoto koulurakennuksessa, vuoto 6 litraa ja 3 desilitraa tunnissa.

Muita aiempia tapauksia yhteenlaskemalla arvioimme että 20-25% kohteista vuotaa tai on vuotanut jollakin tavalla sinä aikana kun olemme niitä tarkkailleet.